ВИШЕСТРУКИМ ДАВАОЦИМА КРВИ УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА

Црвени крст Кладово је поводом Дана добровољних давалаца крви и недеље Црвеног крста, у сарадњи са локалном самоуправом и компанијом „Текијанка“, приредио у хотелу „Ђердап“ свечану доделу признања Црвеног крста Србије за све вишеструке даваоце крви наше општине. Признања је за 35, 50, 75 и 100 донирања драгоцене течности уручила Невенка Болдорац, помоћник председника општине Кладово. Секретар Црвеног крста Кладово, Бранислава Берић, истакла је да су на овај начин желели да искажу своје дивљење суграђанима даваоцима крви за сваку драгоцену кап њихове крви, јер су они хероји овог града.

Говорећи о значају добровољног давања крви, помоћник председника општине, Невенка Болдорац, нагласила је да су општина Кладово и лично председник Саша Николић презадовољни великим анагажовањем Црвеног крста Кладово. Својим радом, обукама нових волонтера, радионицама и омасовљавањем чланства своје активности шире и на младе, стално их опомињући о томе да сви треба да будемо увек спремни, у тренуцима када је помоћ најпотребнија.

dobrovoljni_davaoci_06
dobrovoljni_davaoci_07
dobrovoljni_davaoci_11
previous arrow
next arrow

-Након несрећних и трагичних догађаја који су задесили нашу земљи, потврђује се колико је битно да имамо јаке организације као што је Црвени крст на територијама локалних самоуправа. Општина Кладово ће увек стајати уз ову хуманитарну организацију и помагати у оним мерама које су потребне да функционишу у сваком тренутку. Презадовољни смо што награђују вишеструке даваоце, јер је њихова хуманост и допринос не само локалној заједници, него и целој земљи немерљив, рекла је Невенка Болдорац, помоћник председника општине Кладово.

Миленко Петковић је као средњошколац постао добровољни давалац крви, до сада је дао чак 161 пут, и како каже „сви који могу требали би да дају крв јер ништа не смета, а може да користи“. Михајло Васиљевић крв је дао 104 пута, а редовни давалац постао је 1979. године, када је драгоцена течност била неопходна пацијенту у болничкој постељи.

За подршку у раду, Црвени крст Кладово је уручио захвалнице општини Кладово, компанији „Текијанка“ и Телевизији Кладово.

dobrovoljni_davaoci_08
dobrovoljni_davaoci_05
dobrovoljni_davaoci_04
dobrovoljni_davaoci_03
dobrovoljni_davaoci_02
dobrovoljni_davaoci_01
previous arrow
next arrow
фото: Црвени крст Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content