ЗАЈЕДНИЧКИМ ДЕЛОВАЊЕМ ДО ПРЕВАЗИЛАЖЕЊА ПРОБЛЕМА

На предлог председника општине Саше Николића,  на седници Општинског већа одржаној 9. маја, формирана је Радна група која има за циљ решавање горућег проблема са псима луталицама на територији општине Кладово. Радна група састављена је од чланова већа којом председава заменик председника општине Бојан Божановић. Први састанак Радне групе одржан је 10. маја на којем су поред већника присуствовали и запослени у Општинској управи.

-Радна група разматрала је тренутну ситуацију поводом прекомерног броја уједа паса луталица. На предлог председника општине, група је оформљена са иницијативом да се што пре превазиђе ова алармантна ситуација и убрза решавање горућег проблема. У наредном периоду општина Кладово изаћи ће са конкретним предлозима за решавање проблема. Овом приликом молимо све грађане Кладова да буду толерантни поводом будућег предлога локације за прихватилиште, јер формирање прихватилишта је први и главни корак ка формирању ЗОО хигијене на територији општине Кладово. На основу сагледавања стања на терену уочено је да се велики број паса довози на територију града Кладова и овом приликом апелујемо на све грађане, да ако примете сумњива возила пријаве надлежним органима Полицијске станице Кладово или одељењу за инспекцијски надзор општине Кладово на број 019-801-450, локал 112. У наредним данима очекују се састанци са представницима удружења грађана који брину о напуштеним животињама, јер једино заједничким деловањем можемо превазићи овај проблем, наводи заменик председника општине Бојан Божановић.

radna_grupa_psi_lutalice_2
radna_grupa_psi_lutalice_1
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content