ДОДЕЉЕНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ ЗА СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите, данас 1. марта, обележава се Светски дан цивилне заштите, са циљем да се укаже на витални значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова несрећа и катастрофа и суочавању са њима, али и да им се ода признање за њихове напоре, жртве и подвиге.

Командант општинског Штаба за ванредне ситуације, Саша Николић, данас је доделио пригодне захвалнице заслужним организацијама које су део система смањења ризика од катастрофа на територији наше општине. Захвалницу је у име Ватрогасно-спасилачког одељења Кладово примио Дејан Фасујевић, Добровољно-ватрогасног друштва Кладово Данијел Вејиновић, председник, општинске организације Црвеног крста, Бранислава Берић и Радио клуба Кладово, Миодраг Зарић, секретар.

-Окупили смо се данас на Дан Цивилне заштите, да вам одамо захвалност, да истовремено анализирамо стање, и похвалимо заслужне организације у области система заштите и спасавања. Сви увек дајете максимум у ситуацијама када је то потребно. Општина Кладово озбиљно схвата своју улогу, права али и обавезе у систему заштите и спасавања у Републици Србији. Локална самоуправа је помагала и наставиће још јаче да подржава и помаже организације које се баве овим пословима. Успешну сарадњу имамо са свим деловима система заштите и спасавања на територији општине Кладово, и свим државним органима као и подршку коју од њих добијамо, истакао је Саша Николић, командант општинског Штаба за ванредне ситуације.

Жељко Мартиновић, из општинског Штаба за ванредне ситуације, нагласио је да је веома важно да се истакне значај организација које су специфичне, јер раде у неприликама. Општина Кладово ће, преко Општинског штаба за ванредне ситуације, у сарадњи са субјектима и снагама система заштите и спасавања, и убудуће радити на јачању капацитета.

dan_cz_5
dan_cz_4
dan_cz_3
dan_cz_2
dan_cz_1
previous arrow
next arrow
фото: општина Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content