ПРОСЛАВА СВЕТОГ ТРИФУНА И СРЕТЕЊА

Традиционалном верском обреду орезивања винограда, за Свети Трифун-Дан виноградара и воћара, у винарији Гамановић у Костолу, данас су присуствовали Саша Николић, председник општине Кладово, и Бојан Божановић, заменик председника.

Изложба, дегустација и оцењивање најбољих вина и ракија у категоријама домаћег белог, црног и розе вина, воћне ракије и домаће лозове ракије одржаће се у винарији Гамановић, од 17 часова, када је и пријем узорака вина и ракије за оцењивање. За славско вече, које почиње од 19 часова, уз дружење и славље, планирано је проглашење победника, лутрија, богат мени и музички програм, наводе из Удружења виноградара и воћара општине Кладово.

Кладово је, ове године, први пут домаћин прославе епархијске славе. За Сретење Господње, 15. фебруара, одржаће се прослава епархијске славе у кладовском храму Светог великомученика Георгија, са почетком у девет часова.

sv_trifun_2
sv_trifun_4
sv_trifun_3
previous arrow
next arrow
фото: општина Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content