ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОДРЖАЛО СЕДНИЦУ

На данашњој седници Општинског већа, којом је председавао Саша Николић, председник, усвојен је предлог Правилника о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују цркве и верске заједнице у нашој општини у овој години, као и Решење о образовању комисије за спровођење поступка за расподелу буџетских средстава црквама и верским заједницама у 2023. години. Већници су прихватили и предлог Правилника о начину, критеријумима и поступку доделе средстава из општинског буџета за подстицање пројеката од јавног интереса које реализују удружења у 2023. години, а усвојен је и предлог Решења о именовању комисије за спровођење поступка за доделу средстава из буџета удружењима грађана.

Чланови Општинског већа усвојили су предлог Решења о коначној листи крајњих корисника, по Јавном конкурсу за доделу бесповратних средстава за енергетску санацију породичних кућа и станова који се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора на централну припрему потрошне топле воде. Већници су прихватили предлог Одлуке о изради друге измене и допуне Плана генералне регулације Кладова, као и предлог Одлуке о измени одлуке о изради плана детаљне регулације Соларна електрана „Конал Солар 1“ у КО Милутиновац.

Једногласно је прихваћен и предлог Одлуке о престанку функције некатегорисаног пута на делу КО Велесница и КО Грабовица. Усвојен је и предлог Решења о отућењу граћевинског земљишта из јавне својине општине Кладово, непосредном погодбом, ради исправке граница суседних катастарских парцела и формирања грађевинске парцеле у КО Манастирица, КО Грабовица, КО Мала Врбица, Ко Велесница и КО Велика Врбица.

Усвојени су предлози Решења о разрешењу и именовању члана Савета за здравље у општини Кладово, предлог Одлуке о измени Одлуке о правобранилаштву, предлог Одлуке о усвајању процене ризика од катастрофа и предлог Решења о измени решења Савета за безбедност саобраћаја.

Чланови Општинског већа прихватили су предлог Плана места за постављање средстава за оглашавање на јавним површинама на територији општине Кладово. Усвојен је и предлог обједињеног решења о одобреним средствима за финансирање или суфинансирање програма у области спорта за ову годину.

На данашњој седници, усвојен је предлог Одлуке о расписивању јавног позива за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији општине Кладово у 2023. години. Такође, прихваћен је и предлог Јавног позива за учешће на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области информисања на територији општине Кладово у 2023. години.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content