DEČAK PRVA BEBA U OVOJ GODINI

foto: opština Kladovo

Prva beba rođena 1. januara, oko 10:40 časova u kladovskom porodilištu, je dečak. Majka Marina Mitrović, kojoj je ovo drugi sin, na svet je donela malog Ognjena teškog 3.350 grama, i dugog 55 santimetara.

Kao i ranijih godina, čelnici lokalne samouprave Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine, i Slavoljub Maletić, pomoćnik, obišli su majku i bebu, čestitali od srca, i uručili zlatnik i prigodan poklon sa neophodnom kozmetikom za bebu, ćebencetom, jastukom, igračkom, odelcima, pelenama…

-Kao što i država radi na merama koje će poboljšati uslove za povećanje nataliteta, tako i lokalna samouprava čini sve da podstakne povećanje broja novorođene dece u opštini Kladovo. To je dug proces, ali moramo svi zajedno da razmišljamo o tome. Zdravstveni centar „Kladovo“ ima dobar kadar i uslove koji mogu da odgovore na takve zadatke, rekao je Božanović, zamenik predsednika opštine Kladovo.

U razgovoru sa dr Marijanom Radukanović, pedijatrom, dr Kristinom Petrović, ginekologom i dr Maricom Nastasijević, pedijatrom, saznajemo da je prošle godine rođeno 105 beba, a da je ranijih godina bilo ispod 100 rođenih beba na godišnjem nivou.

prve_bebe_1
prve_bebe_3
prve_bebe_4
prve_bebe_5
prve_bebe_2
previous arrow
next arrow
foto: opština Kladovo
Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content