USVOJEN BUDŽET ZA NAREDNU GODINU

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Kladovo usvojen je budžet za finansiranje u 2023. godini kojim se obezbeđuje dovoljno sredstava za funkcionisanje svih korisnika budžeta. Ukupan iznos koji se predviđa, za finansiranje u narednoj godini, je 871,9 miliona dinara i, kao i svih prethodnih godina, najveći iznos obezbediće se iz opštih prihoda budžeta i to 782,2 miliona dinara.

Andrijana Antić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije, je objasnila da je „iz ovako utvrđenih prihoda izvršena raspodela za sve budžetske korisnike-za Skupštinu, predsednika, Opštinsko veće, Opštinsku upravu, Pravobranilaštvo kao direktne korisnike budžeta. Zatim, za indirektne korisnike-predškolsku ustanovu, Biblioteku „Centar za kulturu“ Kladovo, Turističku organizaciju i 23 mesne zajednice. Iz budžeta su obezbeđena sredstva i za one korisnike koji se finansiraju putem transfera a to su sve osnovne škole, Srednja škola i Centar za socijalni rad. Jedan deo sredstava se opredeljuje za finansiranje organizacija i udruženja putem konkursa“, rekla je Antić.

Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, naglasio je da se kroz budžet, projekte i donacije resornih ministarstava finansiraju kapitalni projekti kao što je rekonstrukcija pumpnog postrojenja u JP “Jedinstvo“, gradski bazen, tvrđava Fetislam, dečji parkovi i putna infrastruktura.

Odbornici su na sednici usvojili predlog kadrovskog plana Opštinske uprave i program poslovanja JP „Komunalac“ za narednu godinu. Predstavnik ovog javnog preduzeća istakao je da su „prihodi 140 miliona dinara i izrazio uverenje da će i u sledećoj godini poslovati pozitivno. Ulaže se u grad kako bi izgledao lepo ali i u mašine. Nabavljen je traktor sa prikolicom i multifunkcionalna mašina za košenje i čišćenje snega“.

Usvojeni su i predlozi Odluke o prestanku funkcije nekategorisanih puteva na delu površina u Velesnici, Reci i Velikoj Kamenici. Prihvaćeni su i predlozi Odluke o izmenama i dopunama Odluke o opštinskoj upravi Kladovo, Odluka za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć pri lečenju steriliteta i vantelesnoj oplodnji, Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Komisije za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, Rešenje o razrešenju i imenovanju člana stručnog tima za davanje koncesija za finansiranje, izgradnju/rekonstrukciju i upravljanje kamp naseljem u MZ Brza Palanka i predlog Odluke o utvrđivanju naknade za davanje predsednicima mesnih zajednica.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content