УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ

На данашњој седници Скупштине општине Кладово усвојен је буџет за финансирање у 2023. години којим се обезбеђује довољно средстава за функционисање свих корисника буџета. Укупан износ који се предвиђа, за финансирање у наредној години, је 871,9 милиона динара и, као и свих претходних година, највећи износ обезбедиће се из општих прихода буџета и то 782,2 милиона динара.

Андријана Антић, руководилац Одељења за буџет и финансије, је објаснила да је „из овако утврђених прихода извршена расподела за све буџетске кориснике-за Скупштину, председника, Општинско веће, Општинску управу, Правобранилаштво као директне кориснике буџета. Затим, за индиректне кориснике-предшколску установу, Библиотеку „Центар за културу“ Кладово, Туристичку организацију и 23 месне заједнице. Из буџета су обезбеђена средства и за оне кориснике који се финансирају путем трансфера а то су све основне школе, Средња школа и Центар за социјални рад. Један део средстава се опредељује за финансирање организација и удружења путем конкурса“, рекла је Антић.

Саша Николић, председник општине Кладово, нагласио је да се кроз буџет, пројекте и донације ресорних министарстава финансирају капитални пројекти као што је реконструкција пумпног постројења у ЈП “Јединство“, градски базен, тврђава Фетислам, дечји паркови и путна инфраструктура.

Одборници су на седници усвојили предлог кадровског плана Општинске управе и програм пословања ЈП „Комуналац“ за наредну годину. Представник овог јавног предузећа истакао је да су „приходи 140 милиона динара и изразио уверење да ће и у следећој години пословати позитивно. Улаже се у град како би изгледао лепо али и у машине. Набављен је трактор са приколицом и мултифункционална машина за кошење и чишћење снега“.

Усвојени су и предлози Одлуке о престанку функције некатегорисаних путева на делу површина у Велесници, Реци и Великој Каменици. Прихваћени су и предлози Одлуке о изменама и допунама Одлуке о општинској управи Кладово, Одлука за остваривање права на једнократну новчану помоћ при лечењу стерилитета и вантелесној оплодњи, Решење о разрешењу и именовању члана Комисије за реализацију мера енергетске санације породичних кућа и станова, Решење о разрешењу и именовању члана стручног тима за давање концесија за финансирање, изградњу/реконструкцију и управљање камп насељем у МЗ Брза Паланка и предлог Одлуке о утврђивању накнаде за давање председницима месних заједница.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content