ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КЛАДОВО

На данашњој седници Скупштине општине Кладово, којом је председавао Радован Арежина, председник, усвојен је предлог Одлуке о измени и допуни ребеланса буџета за ову годину. Суфицит нешто виши од 75 милиона динара биће усмерен на потребе основног и средњег образовања, комуналне услуге, инвестиционо одржавање, јавно осветљење, базен, за потребе месних заједница, паркове, специјалну школу и „Центар за културу“…

Саша Николић, председник општине Кладово, истакао је да се средства одвајају за нову просторију и видео надзор ПУ „Невен“ и у Градском парку и додао да се труде да све потребе директних и индиректних корисника испуне. На највиши могући начин помажемо деци, а специјалној школи обезбедили смо, између осталог, компјутер и беле табле.

На седници су усвојене и измене кадровског плана Општинске управе, Одлука о организовању, финансирању и условима рада Саветника за заштиту права пацијената и финансијски извештај о раду ЈП „Јединство“, за прошлу годину, који је чисто техничке природе. Прихваћене су и измене програма јавног предузећа „Јединство“ за ову годину, а односе се на отпремнине радника, превоз и зараду запослених са минималним примањем. Председник општине нагласио је да ће максимално заштитити раднике из производње, а да плате менаџмента и руководства неће бити повећане. Бојан Божановић, заменик председника општине, казао је да су свакодневно на вези са ЈП „Јединство“, да се разговара о енергентима и о томе да радијатори буду топли у становима.

Усвојени су и годишњи планови рада ПУ „Невен“ за ову и наредну годину, извештај о раду ТО Кладово и Библиотеке „Центар за културу“ за прошлу и План и програм рада за наредну годину. Прихваћено је и Решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора у ОШ „Хајдук Вељко“ у Корбову.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content