ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

На седници Скупштине општине Кладово, одржаној данас, усвојен је записник са претходне седнице али је разматрано и неколико других питања. Усвојени су предлози Решења о разрешењу и именовању члана Комисије за реализацију мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Кладово, предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о приступању изради Плана развоја за период 2022-2029. године. Гордана Грамић, руководилац одељења за привреду, друштвене делатности и локални економски развој, нагласила је да је формиран Координациони тим, одржан Партнерски форум, а јун наредне године је крајњи рок за израду Плана развоја који представља кровни документ једне општине.

Одборници су усвојили извештај о пословању ЈП „Комуналац“ за претходну годину. Дамир Јоцић из овог јавног предузећа истакао је да је предузеће позитивно пословало са 5,6 милиона добити и да немају дуговања. Др Борис Петковић похвалио је рад овог предузећа, пренео је позитивне утиске бројних туриста на чистоћу града и поставио питање о депонији и сортирању отпада. Саша Николић, председник општине Кладово, рекао је да је у нашем граду 60 одсто више туриста него прошле године и више од 30.000 ноћења. „Регионална депонија Халово је актуелна, а проблем депонија можемо да решимо управо преко ње. Одвојили смо доста новца и сређено је више од 26 дивљих депонија. У Рткову је на месту депоније направљен леп дечији парк. Када се направи регионална депонија у Халову, Кладово ће имати трансфер станицу где ће се одвајати отпад. Постоје и идеје и о апликацијама на пар места у Србији. То практично значи да ће се на апликацији видети где има смећа па „Комуналац“ неће морати да кружи“, нагласио је Николић. ЈП „Комуналац“ добиће 20 милиона динара субвенција за набавку камиона-смећара јер је возни парк стар више деценија.

На седници су усвојена Решења о разрешењу и именовању члана У.О. Предшколске установе за децу „Невен“ и чланова Ш.О. Средње школе Кладово. Поред тога, усвојен је и предлог Одлуке о прибављању грађевинског земљишта у јавну својину општине Кладово. То значи да ће Република Србија пренети права од 22.548 метара квадратних без накнаде на општину Кладово на којој би се градио комплекс базена.

Поједини одборници пожалили су се на изградњу канализационе мреже у Корбову и Рткову и упитали када ће бити завршена. Председник општине нагласио је да ће кроз Пројекат „Чиста Србија“ општина Кладово добити 41 километар канализационе мреже, а да радови трају три године. Више од 50 година се није радило, а сада су нам приоритети управо замена азбестних цеви, водовод и канализација, појаснио је Николић.

 

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content