OPŠTINSKO VEĆE USVOJILO PLAN ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Na današnjoj sednici Opštinskog veća usvojeni su opšti Planovi za praćenje energetskog menadžmenta, a usvojena je i konačna lista privrednih subjekata za mere subvencija energetske efikasnosti na teritoriji opštine Kladovo po osnovu ugovora i programa između Ministarstva rudarstva i energetike i same opštine.

Usvajanjem Rešenja o konačnoj listi direktnih korisnika odnosno privrednih subjekata, po osnovu svih devet mera, u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja na teritoriji opštine Kladovo. Takođe, usvojeno je i Rešenje o konačnoj listi direktnih korisnika tj. privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske efikasnosti sanacije porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode.

Sledeći korak je priprema za raspisivanje Javnog konkursa prema krajnjim korisnicima tj. građanima i očekuje se u narednom periodu realizacija, kaže Mirko Gavrilović, inženjer ZŽS i energetski menadžer Opštine Kladovo.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content