ОПШТИНСКО ВЕЋЕ УСВОЈИЛО ПЛАН ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

На данашњој седници Општинског већа усвојени су општи Планови за праћење енергетског менаџмента, а усвојена је и коначна листа привредних субјеката за мере субвенција енергетске ефикасности на територији општине Кладово по основу уговора и програма између Министарства рударства и енергетике и саме општине.

Усвајањем Решења о коначној листи директних корисника односно привредних субјеката, по основу свих девет мера, у спровођењу мера енергетске санације у домаћинствима путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља на територији општине Кладово. Такође, усвојено је и Решење о коначној листи директних корисника тј. привредних субјеката у спровођењу мера енергетске ефикасности санације породичних кућа и станова које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде.

Следећи корак је припрема за расписивање Јавног конкурса према крајњим корисницима тј. грађанима и очекује се у наредном периоду реализација, каже Мирко Гавриловић, инжењер ЗЖС и енергетски менаџер Општине Кладово.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content