МЕРЕ УШТЕДЕ ЕЛЕКТРИЧНЕ И ТОПЛОТНЕ ЕНЕРГИЈЕ

У складу са тренутном енергетском ситуацијом у свету и у Републици Србији, Министарство рударства и енергетике је припремило план мера у виду препорука за уштеду електричне и топлотне енергије у државним и јавним установама, у домаћинствима и предузећима за предстојећу зиму. Те мере је неопходно применити што пре, од почетка септембра до 31. марта наредне године, наводи се у допису проф. др Зоране Михајловић, потпредседнице Владе РС и министарке рударства и енергетике. Тим поводом, Саша Николић, председник општине Кладово, Бојан Божановић, заменик председника општине, Душан Белић, заменик начелника општинске управе и Славољуб Малетић, помоћник председника општине, данас су одржали састанак са представницима ЈП „Јединство“ и „Комуналац“, ТОО Кладово и Библиотеком „Центар за културу“ Кладово.

Мере у циљу смањења потрошње електричне и топлотне енергије за зиму 2022/2023. предочене су представницима предузећа и установа, а односе се на јавно осветљење, јавна предузећа за производњу и дистрибуцију топлотне енергије, за снабдевање водом за пиће, пречишћавање и одвођења атмосферских и отпадних вода…. Свако предузеће, од својих запослених, одредиће особу која ће се старати о смањењу потрошње енергије.

фото: општина Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content