MERE UŠTEDE ELEKTRIČNE I TOPLOTNE ENERGIJE

U skladu sa trenutnom energetskom situacijom u svetu i u Republici Srbiji, Ministarstvo rudarstva i energetike je pripremilo plan mera u vidu preporuka za uštedu električne i toplotne energije u državnim i javnim ustanovama, u domaćinstvima i preduzećima za predstojeću zimu. Te mere je neophodno primeniti što pre, od početka septembra do 31. marta naredne godine, navodi se u dopisu prof. dr Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade RS i ministarke rudarstva i energetike. Tim povodom, Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine, Dušan Belić, zamenik načelnika opštinske uprave i Slavoljub Maletić, pomoćnik predsednika opštine, danas su održali sastanak sa predstavnicima JP „Jedinstvo“ i „Komunalac“, TOO Kladovo i Bibliotekom „Centar za kulturu“ Kladovo.

Mere u cilju smanjenja potrošnje električne i toplotne energije za zimu 2022/2023. predočene su predstavnicima preduzeća i ustanova, a odnose se na javno osvetljenje, javna preduzeća za proizvodnju i distribuciju toplotne energije, za snabdevanje vodom za piće, prečišćavanje i odvođenja atmosferskih i otpadnih voda…. Svako preduzeće, od svojih zaposlenih, odrediće osobu koja će se starati o smanjenju potrošnje energije.

foto: opština Kladovo

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content