ŠKOLSKO ZVONO POZVALO ĐAKE U KLUPE

foto: opština Kladovo

Intoniranju himne Republike Srbije “Bože pravde“ u Srednjoj školi u Kladovu danas su prisustvovali đaci, profesori ali i čelnici lokalne samouprave. Za đake prvake 1. septembar predstavlja poseban dan koji će pamtiti čitavog života.

Radost i uzbuđenje prvaka, pored roditelja nisu krili ni učitelji. Lokalna samouprava, na lično insistiranje Saše Nikolića, predsednika opštine Kladovo i njegovog tima prvacima je poklonila komplet udžbenika.

Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Kladovo, prisustvovao je prijemu učenika prvog razreda u jedinoj Srednjoj školi u opštini. Nešto kasnije, posetio je prvake i podelio je udžbenike u osnovnim školama u Tekiji, Podvrški, Brzoj Palanci i Korbovu.

U OŠ „Vuk Karadžić“, u Kladovu prvi put u školske klupe, u tri odeljenja, sešće 83 đaka, a u Novom Sipu, Davidovcu i Kladušnici nastavu će pohađati 14 prvaka. U Korbovu, u prvi razred upisana su četiri, a u isturenim odeljenjima u Rtkovu šest i Vajuzi jedan đak. Osnovnu školu u Brzoj Palanci upisalo je pet đaka prvaka, Velika Kamenica jednog i Kiloma dva. U tekijskoj osnovnoj školi prva slova će učiti tri, a u Podvrški pet učenika.

Zamenik predsednika opštine Kladovo, Bojan Božanović, sem podele udžbenika razgovarao je sa direktorima škola, učiteljima i nastavnicima o predstojećoj grejnoj sezoni i tekućim problemima.

nova_skolska_godina_2
nova_skolska_godina_8
nova_skolska_godina_3
nova_skolska_godina_4
nova_skolska_godina_10
nova_skolska_godina_5
nova_skolska_godina_6
nova_skolska_godina_7
nova_skolska_godina_9
previous arrow
next arrow
foto: opština Kladovo
Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content