ISTOČNA SRBIJA-FANTASTIČNA ZONA ZA RAZVOJ

foto: Opština Kladovo

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini i predstavnici opštine Kladovo 9. avgusta su obišli tvrđavu Fetislam, prvi objekat iz projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ čija se rekonstrukcija uskoro očekuje. Inače, ovaj projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke koji u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija RS i Ministarstvom za evropske integracije RS sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

U višednevnoj poseti istočnoj Srbiji Nikola Bertolini se upoznao sa rezultatima i aktivnostima projekata kroz koje Evropska unija podstiče lokalni i regionalni razvoj.
-Ovaj region ima mnogo lepota koje može da ponudi, ima građevine iz starog Rima, divnu prirodu, reke, imate ovde vrata prema Evropskoj uniji. Fantastična je zona koja pruža velike mogućnosti za razvoj. Ne mogu da razumem zašto mladi napuštaju region. Postoji partner, a to je Evropska unija koja podržava ovaj region. Poruka za sve lokalne i republičke vlasti je da investiraju u mlade ljude, izjavio je prilikom posete tvrđave Fetislam, Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji.
Ne krijući zadovoljstvo posetom, Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, je naglasio da je delegacija došla u obilazak onoga što smo zajedno sa fondovima Evropske unije i podrškom Vlade Republike Srbije napravili poslednjih godina. Približavamo se kraju radova, ovde ćemo predstaviti jedno kulturno nasleđe koje smo dobili posle nekoliko decenija, rekao je prvi čovek opštine Kladovo.

Šef Delegacije EU u Srbiji posetio je i porodicu Uroša Pejovića, iz Novog Sipa, koja je bespovratna sredstva za uređenje svojih apartmana kroz projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ uložila u uređenje apartmana, solarne panele i bicikle.

Prilikom posete istočne Srbije, šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji razgovarao je u Negotinu sa predstavnicima turističkih organizacija ovog kraja, sastanku je prisustvovala i Aleksandra Vasiljević, direktor Turističke organizacije opštine Kladovo.

fetislam_15
fetislam_13
fetislam_12
fetislam_11
fetislam_4
fetislam_1
fetislam_8
previous arrow
next arrow

foto: Opština Kladovo

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content