ИСТОЧНА СРБИЈА-ФАНТАСТИЧНА ЗОНА ЗА РАЗВОЈ

фото: Општина Кладово

Шеф Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији Никола Бертолини и представници општине Кладово 9. августа су обишли тврђаву Фетислам, први објекат из пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ чија се реконструкција ускоро очекује. Иначе, овај пројекат финансирају Европска унија и Влада Савезне Републике Немачке који у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација РС и Министарством за европске интеграције РС спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

У вишедневној посети источној Србији Никола Бертолини се упознао са резултатима и активностима пројеката кроз које Европска унија подстиче локални и регионални развој.
-Овај регион има много лепота које може да понуди, има грађевине из старог Рима, дивну природу, реке, имате овде врата према Европској унији. Фантастична је зона која пружа велике могућности за развој. Не могу да разумем зашто млади напуштају регион. Постоји партнер, а то је Европска унија која подржава овај регион. Порука за све локалне и републичке власти је да инвестирају у младе људе, изјавио је приликом посете тврђаве Фетислам, Никола Бертолини, шеф Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији.
Не кријући задовољство посетом, Саша Николић, председник општине Кладово, је нагласио да је делегација дошла у обилазак онога што смо заједно са фондовима Европске уније и подршком Владе Републике Србије направили последњих година. Приближавамо се крају радова, овде ћемо представити једно културно наслеђе које смо добили после неколико деценија, рекао је први човек општине Кладово.

Шеф Делегације ЕУ у Србији посетио је и породицу Уроша Пејовића, из Новог Сипа, која је бесповратна средства за уређење својих апартмана кроз пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ уложила у уређење апартмана, соларне панеле и бицикле.

Приликом посете источне Србије, шеф Одељења за сарадњу Делегације ЕУ у Србији разговарао је у Неготину са представницима туристичких организација овог краја, састанку је присуствовала и Александра Васиљевић, директор Туристичке организације општине Кладово.

fetislam_15
fetislam_13
fetislam_12
fetislam_11
fetislam_4
fetislam_1
fetislam_8
previous arrow
next arrow

фото: Општина Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content