BESPLATNI UDŽBENICI ZA ĐAKE PRVAKE

prijem đaka prvaka

Na svečanoj ceremoniji u holu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Kladovu, uz intoniranje himne Republike Srbije „Bože pravde“, priređen je prijem đaka prvaka. Najvažnijem danu, pored prvačića i njihovih roditelja, prisustvovali su nastavnici i predstavnici lokalne samouprave – Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo sa saradnicima. Lokalna samouprava, od 2019. godine, svim prvacima u gradskoj i četiri osnovne škole u seoskim naseljima daruje besplatne udžbenike. Dobrodošlicu prvacima poželeli su Gordana Jovanović, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Kladovo, Dragana Dumitrašković, predsednik aktiva direktora škola, a pročitano je i pozdravno pismo ministarke prosvete.

Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, poželeo je đacima srećnu i uspešnu školsku godinu i poručio da vredno uče, ali i druže.

„Najbitnije je da su deca vredna i poštena, da čuvaju drugarstvo do kraja života, a odavde će poneti mnogo znanja i lepih uspomena. Kao lokalna samouprava trudićemo se da damo maksimum kako bi deci obezbedili još bolje uslove za rad i učenje. Već pet godina unazad delimo besplatne udžbenike prvacima i više od pet godina smo u jednoj lepoj, obnovljenoj školi. Apelujem na sve vozače da voze pažljivo u zoni škole i obrate pažnju na saobraćajne propise, da uvek imaju na umu da su tu naši najmlađi učesnici u saobraćaju“, poručio je Nikolić.

Direktorka Osnovne škole “Vuk Karadžić“ Kladovo, Gordana Jovanović, naglasila je da, ove školske godine, u prvi razred upisano 104 učenika.

-U matičnoj školi upisano je 95 učenika prvog razreda u četiri odeljenja i, ono što je dobro, imamo odeljenje više u odnosu na prošlu školsku godinu, a u izdvojenim odeljenjima u Kostolu, Maloj i Velikoj Vrbici devet učenika. Lokalna samouprava obezbedila je za sve prvake na teritoriji opštine besplatne udžbenike, a Ministarstvo prosvete slatki paketić Kompanije „Bambi“. Poruka svim prvacima je da prihvate školu kao svoj drugi dom, da prihvate učitelje i poštuju drugare, jer će jedino tako pronaći put ka svom uspehu u daljem obrazovanju, rekla je direktorka osmogodišnje škole u Kladovu.

Prvake su, nakon prozivke po odeljenjima, u učionice povele učiteljice Dragana Jakšić, Mima Bogdanović, Ljubinka Manojlović i učitelj Damir Niculović.

U opštini Kladovo u prvi razred pošlo je ukupno 123 đaka. Gradska osmogodišnja škola sa izdvojenim odeljenjima ima 104 prvaka, a škola u Korbovu sedam, Tekija dva, Brza Palanka osam i Podvrška dva prvačića.

foto: Opština Kladovo

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content