БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ

пријем ђака првака

На свечаној церемонији у холу Основне школе „Вук Караџић“ у Кладову, уз интонирање химне Републике Србије „Боже правде“, приређен је пријем ђака првака. Најважнијем дану, поред првачића и њихових родитеља, присуствовали су наставници и представници локалне самоуправе – Саша Николић, председник општине Кладово са сарадницима. Локална самоуправа, од 2019. године, свим првацима у градској и четири основне школе у сеоским насељима дарује бесплатне уџбенике. Добродошлицу првацима пожелели су Гордана Јовановић, директор ОШ „Вук Караџић“ Кладово, Драгана Думитрашковић, председник актива директора школа, а прочитано је и поздравно писмо министарке просвете.

Саша Николић, председник општине Кладово, пожелео је ђацима срећну и успешну школску годину и поручио да вредно уче, али и друже.

„Најбитније је да су деца вредна и поштена, да чувају другарство до краја живота, а одавде ће понети много знања и лепих успомена. Као локална самоуправа трудићемо се да дамо максимум како би деци обезбедили још боље услове за рад и учење. Већ пет година уназад делимо бесплатне уџбенике првацима и више од пет година смо у једној лепој, обновљеној школи. Апелујем на све возаче да возе пажљиво у зони школе и обрате пажњу на саобраћајне прописе, да увек имају на уму да су ту наши најмлађи учесници у саобраћају“, поручио је Николић.

Директорка Основне школе “Вук Караџић“ Кладово, Гордана Јовановић, нагласила је да, ове школске године, у први разред уписано 104 ученика.

-У матичној школи уписано је 95 ученика првог разреда у четири одељења и, оно што је добро, имамо одељење више у односу на прошлу школску годину, а у издвојеним одељењима у Костолу, Малој и Великој Врбици девет ученика. Локална самоуправа обезбедила је за све прваке на територији општине бесплатне уџбенике, а Министарство просвете слатки пакетић Компаније „Бамби“. Порука свим првацима је да прихвате школу као свој други дом, да прихвате учитеље и поштују другаре, јер ће једино тако пронаћи пут ка свом успеху у даљем образовању, рекла је директорка осмогодишње школе у Кладову.

Прваке су, након прозивке по одељењима, у учионице повеле учитељице Драгана Јакшић, Мима Богдановић, Љубинка Манојловић и учитељ Дамир Ницуловић.

У општини Кладово у први разред пошло је укупно 123 ђака. Градска осмогодишња школа са издвојеним одељењима има 104 првака, а школа у Корбову седам, Текија два, Брза Паланка осам и Подвршка два првачића.

фото: Општина Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content