УСВОЈЕН НАЦРТ ОДЛУКЕ О ЗАВРШНОМ РАЧУНУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ

Марина у Кладову са логом општине

На 15. седници Општинског већа, којом су председавали председник општине Кладово Саша Николић и његов заменик Бојан Божановић, већници су једногласно усвојили нацрт Одлуке о завршном рачуну буџета општине Кладово за 2023. годину.

Андријана Антић, руководилац Одељења за буџет, нагласила је да је нацрт завршног рачуна буџета општине Кладово за 2023. годину у свему припремљен у складу са одредбама Закона о буџетском систему и исти достављен извршном органу на даље разматрање до краја априла текуће године. Сам Нацрт састоји се од девет посебних извештаја.

„Реализација прихода у прошлој години била је на завидном нивоу, па су тако општи приходи буџета реализовани више од планираних износа, док су остали приходи као што су сопствени, трансфери од других нивоа власти, родитељски динар и остали реализовани са скоро 98 одсто. У истом периоду расходи су имали нешто мањи проценат реализације и то из општих прихода имају 90 одсто, док су сви остали остварени за више од 93 одсто. Резултат већег остварења прихода и мање реализације расхода је исказани суфицит у износу већем од 102 милиона динара“, истакла је Антић.

Сагласност је дата и на предлоге Комисије за техничко регулисање саобраћаја, са циљем унапређења безбедности свих учесника у саобраћају. На делу Обилићеве улице у Кладову потребно је уградити у коловоз успориваче брзине „лежећи полицајац“ и поставити адекватну пратећу вертикалну саобраћајну сигнализацију, односно, саобраћајне знакове „препрека за успоравање саобраћаја“ и „ограничење брзине“. У Улици 1.мај, у зони раскрснице са Улицом 29. новембар, потребно је обележити пешачки прелаз и поставити адекватну пратећу вертикалну саобраћајну сигнализацију, тј. саобраћајни знак „пешачки прелаз“. У истој улици, али из правца 29. новембра постоји потреба за постављање саобраћајног знака „забрана заустављања и паркирања“, али и допунске табле „ и на тротоару“.

На седници је прихваћен и предлог Одлуке о образовању Савета за управљање миграцијама општине Кладово.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content