НА СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ УРУЧЕНЕ ТРАДИЦИОНАЛНЕ НАГРАДЕ

Свечана академија поводом Дана општине Кладово 2024.

Поводом Дана општине Кладово и великог јубилеја тврђаве Фетислам, уз интонирање химне „Боже правде“, одржана је свечана академија у Дому културе. Свечаности су присуствовали бројни гости, а приређен је и пригодан културни програм.

Присутне госте поздравио је Саша Николић, председник општине Кладово, који је у своје лично име и у име локалне самоуправе честитао Дан општине и нагласио да је то дан свих нас који смо свој рад и судбине везали за овај град.

„Поносан сам што је Кладово град хуманих и добрих људи. Овај дан нас обавезује да кажемо хвала прецима, јер су уткали свој ДНК, али нас и обавезује да одговорно, са поштовањем, образовањем и људскошћу вредно и предано радимо. Тако ћемо наставити да развијамо и унапређујемо град и општину за добробит свих наших грађана“, рекао је Николић.

Традиционално, овом приликом додељена су признања и награде онима који су својим радом, хуманошћу и залагањем обележили прошлу годину, или оставили дубок траг који ће и будућа поколења општине Кладово памтити по великим делима.

Повеља захвалности ове године уручена је Сестрама мироносицама, при кладовском храму Свети Георгије, Годишња награда за радне резултате колектива додељена је Основној школи „Љубица Јовановић Радосављевић“ из Подвршке, Годишња награда за радно ангажовање грађана Богосаву Ђурђановићу, док је Добровољно ватрогасно друштво Кладово награђено Годишњом наградом за хуманитарне активности и испољену солидарност.

У културном-уметничком програму учествовали су ученици ОМШ „Константин Бабић“, хор и певачка група „Гривна“ која промовише богато културно наслеђе. Наступила је и плесна група која је прошле године успешно представила нашу општину на Музичком фестивалу „Србија у ритму Европе“ и АКУД „Полет“ из Кладова.

У преподневним сатима, председник општине Кладово, Саша Николић са сарадницима положио је цвеће на спомен обележје тврђаве Фетислам.

Свечана академија поводом Дана општине Кладово 2024.
Свечана академија поводом Дана општине Кладово 2024.
Свечана академија поводом Дана општине Кладово 2024.
dan_opstine_2024_3
dan_opstine_2024_2
dan_opstine_2024_1
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content