ОДРЖАНА 11. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Општинско веће 18.04.2024.

Седницом Општинског већа којом су председавали Саша Николић, председник општине Кладово, и његов заменик Бојан Божановић, већници су једногласно усвојили коначни предлог Одлуке о додели средстава из буџета општине Кладово за подстицање програма и пројеката од јавног интереса које реализују удружења грађана за ову годину. Средства из буџета у износу од 6,3 милиона динара опредељена су за 29 удружења грађана која се баве заштитом животне средине, социјалном и дечјом заштитом, развојем културе и информисања, као и управљањем у ванредним ситуацијама.

Утврђен је предлог Одлуке о изменама одлуке о накнадама за коришћење јавних површина на нашој територији и упућен СО Кладово на разматрање и усвајање. За дневне накнаде за коришћење јавних површина тј. баште, у првој зони издвајаће се 36 динара по квадрату, другу 30, трећу 26 и за четврту зону плаћаће се 24 динара по квадратном метру.

На седници већа прихваћена је и Одлука о усвајању измене плана јавних набавки везан за пројекат „Култура у покрету“, којим се обезбеђује текуће одржавање и набавка опреме мултифункционалне сале Дома културе. Зелено светло добили су и предлози решења о употреби средстава из буџетских резерви за следеће намене и то за даљи поступак дератизације у три најугроженије месне заједнице опредељена су додатна средства у износу од 500 хиљада динара. Поред тога, одобрена су средства у износу од милион динара за отклањање кварова на водоводу услед радова на изградњи канализације у месним заједницама према пројекту „Чиста Србија“, али се обезбеђују и недостајућа средства за реализацију пројекта „Култура у покрету“, на име учешћа општине Кладово, у износу од 2,3 милиона динара.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content