РЕСОРНО МИНИСТАРСТВО ОДОБРИЛО СРЕДСТВА ЗА УКЛАЊАЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА

потписан уговор о суфинансирању уклањања дивљих депонија

Општина Кладово је са Министарством за заштиту животне средине РС потписала уговор о суфинансирању реализације пројекта „Превенције нелегалног одлагања отпада и уклањања у 2024. години“. У име локалне самоуправе, уговор је потписао Славољуб Малетић, помоћник председника општине Кладово. Иначе, на конкурс Министарства за заштиту животне средине пријавило се 88 локалних самоуправа, а средства су одобрена за 35.

Укупна расположива средства ресорног министарства за реализацију овог јавног конкурса обезбеђена су у износу од 120 милиона динара. У циљу превенције нелегалног одлагања отпада и уклањања, министарство је доделило општини Кладово средства у износу од 2,8 милиона динара, уз учешће локалне самоуправе од 714.896 динара.

Овим пројектом предвиђено је да се уклањање нелегално одложеног отпада обави на 14 локација, од чега су три на периферији Кладова, а 11 у околним насељима. Према уговору, цео пројекат реализоваће се до 30. јуна, у сарадњи са ЈП „Комуналац“ Кладово.

потписан уговор о суфинансирању уклањања дивљих депонија
потписан уговор о суфинансирању уклањања дивљих депонија
potpisivanje_2
potpisivanje_1
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content