URUČENE BORAČKE LEGITIMACIJE

dodela boračkih legitimacija

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dejan Antić, i predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić, u sali Skupštine opštine uručili su boračke legitimacije borcima naše opštine. Uručenju boračkih legitimacija su pored boraca prisustvovali Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine, Nevenka Boldorac, pomoćnik predsednika opštine i Slavica Miković, iz opštinskog sektora za boračko-invalidsku zaštitu.

Predsednik opštine Kladovo pozdravio je borce i zahvalio se Aleksandru Vučiću, predsedniku RS, Vladi Srbije i resornom ministru, Nikoli Selakoviću, na trudu da borcima omoguće bolji život.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja naglasio je da je ovo lep povod da u ime Ministarstva i Vlade Republike Srbije uruči boračke legitimacije, ali i porazgovara sa borcima Kladova.

dodela boračkih legitimacija
dodela boračkih legitimacija
dodela boračkih legitimacija
dodela boračkih legitimacija
dodela boračkih legitimacija
boracke_legitimacije_5
boracke_legitimacije_4
boracke_legitimacije_3
boracke_legitimacije_2
boracke_legitimacije_1
previous arrow
next arrow
foto: Opština Kladovo

„U veoma teškim trenucima branili ste otadžbinu, verno i pošteno. Želimo da vam se odužimo. Boračke legitimacije predstavljaju vrstu kartica pogodnosti. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa određenim brojem društveno-odgovornih kompanija potpisalo je ugovore i svi nosioci boračkih legitimacija imaju određene pogodnosti-u Banci Poštanska štedionica, Simpu, pojedinim banjama i trgovinskim radnjama. Spisak nije konačan i verujem da je sve ovo od velike koristi za borce, da će im na neki način omogućiti lagodniji život“, rekao je državni sekretar Dejan Antić.

Nakon toga, državni sekretar je naglasio da „svi borci koji su od 90. do 99. godine i NATO agresije aktivno učestvovali u odbrani otadžbine, prema Zakonu o borcima koji je 2020. usvojen, a od 2021. godine se primenjuje imaju određena prava. Država se trudi i radi na tome da pomogne, kako bi imali bolji život. Za sve što ste uradili za otadžbinu, imate pravo na nešto što je najviši vid priznanja države Srbije, a to je boračka spomenica. U opštini Kladovo ima više od 70 registrovanih boraca. Pozivam borce da se registruju, kako bi mogli svečano da im uručimo boračke spomenice“.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content