УРУЧЕНЕ БОРАЧКЕ ЛЕГИТИМАЦИЈЕ

додела борачких легитимација

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Дејан Антић, и председник општине Кладово, Саша Николић, у сали Скупштине општине уручили су борачке легитимације борцима наше општине. Уручењу борачких легитимација су поред бораца присуствовали Бојан Божановић, заменик председника општине, Невенка Болдорац, помоћник председника општине и Славица Миковић, из општинског сектора за борачко-инвалидску заштиту.

Председник општине Кладово поздравио је борце и захвалио се Александру Вучићу, председнику РС, Влади Србије и ресорном министру, Николи Селаковићу, на труду да борцима омогуће бољи живот.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања нагласио је да је ово леп повод да у име Министарства и Владе Републике Србије уручи борачке легитимације, али и поразговара са борцима Кладова.

додела борачких легитимација
додела борачких легитимација
додела борачких легитимација
додела борачких легитимација
додела борачких легитимација
boracke_legitimacije_5
boracke_legitimacije_4
boracke_legitimacije_3
boracke_legitimacije_2
boracke_legitimacije_1
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово

„У веома тешким тренуцима бранили сте отаџбину, верно и поштено. Желимо да вам се одужимо. Борачке легитимације представљају врсту картица погодности. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања са одређеним бројем друштвено-одговорних компанија потписало је уговоре и сви носиоци борачких легитимација имају одређене погодности-у Банци Поштанска штедионица, Симпу, појединим бањама и трговинским радњама. Списак није коначан и верујем да је све ово од велике користи за борце, да ће им на неки начин омогућити лагоднији живот“, рекао је државни секретар Дејан Антић.

Након тога, државни секретар је нагласио да „сви борци који су од 90. до 99. године и НАТО агресије активно учествовали у одбрани отаџбине, према Закону о борцима који је 2020. усвојен, а од 2021. године се примењује имају одређена права. Држава се труди и ради на томе да помогне, како би имали бољи живот. За све што сте урадили за отаџбину, имате право на нешто што је највиши вид признања државе Србије, а то је борачка споменица. У општини Кладово има више од 70 регистрованих бораца. Позивам борце да се региструју, како би могли свечано да им уручимо борачке споменице“.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content