БРОЈНЕ ПОГОДНОСТИ ПРИ УПИСУ У БИБЛИОТЕКУ

библиотека

Чланарина за Библиотеку „Центар за културу“ Кладово за 2024. годину иста је као и претходне године, разврстана по категоријама и у зависности од тога, висина чланарине је различита.

За ученике, студенте, незапослене годишња чланарина износи 500 динара, полугодишња 300, месечна 200 динара, а дневна свега 100 динара. Запослени ће за годишњу чланарину одвојити 800 динара, полугодишњу 400, месечну 300 и дневну 200 динара.

Ова установа културе корисницима пружа могућност и за годишњу породичну чланарину где је за најмање три члана потребно издвојити 1.200 динара. Када је реч о колективној чланарини група од 10 запослених чланарину ће плаћати по појединачној цени од 500 динара.

Уколико корисник изгуби чланску карту биће му наплаћена накнада за замену у износу од 200 динара, док ће за кашњење за сваки месец плаћати 100 динара.

Право на бесплатну чланарину имају сва деца до завршетка 4. разреда основне школе, корисници покретне библиотеке-библиобуса у насељима општине Кладово, старији од 65 година живота, добровољни даваоци крви односно они који су дали крв у текућој и претходној години, донори органа, запослени у установи, чланови Управног и Надзорног одбора установе, али и сви они који су, на основу писане одлуке директора, помагали рад библиотеке.

При упису корисника са правом на бесплатно чланство,у зависности од категорије, потребно је приложити одређени доказ а то су копија насловних страна ђачке књижице, књижице добровољног даваоца крви, потврда о донорству органа итд.

Бесплатну једногодишњу чланарину, за ново учлањење или продужење ранијег, имају ученици основних и средње школе са територије општине Кладово који су школску годину завршили са одличном успехом. Одлични ђаци, у периоду од 28. јуна до 30. септембра текуће године, имају могућност бесплатног уписа који ће трајати до 31. децембра наредне календарске године. Потребно је само донети на увид библиотекару фотокопију сведочанства, односно ђачку књижицу.

У току календарске године библиотека даје попусте на годишњу чланарину или бесплатан упис у данима појединих манифестација-јубилеја. Примера ради, за 2. април – Светски дан дечје књиге, деца имају попуст од 50 одсто, 23. април – Светски дан књиге попуст од 50 одсто одобрен је за све категорије корисника, 23. мај – Дан Библиотеке -дан када је први пут правно формално основана Народна књижница и Читаоница у Срезу Кључком (23. 5.1947.) је бесплатан упис за све категорије, и за 8. септембар – Светски дан писмености одобрава се попуст од 50 одсто. Бесплатан упис за све категорије је и 1. новембра, за Дан првог писаног трага о постојању читаонице у Кладову.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content