„MUZIKA SPAJA GENERACIJE“

Muzika spaja generacije

Učenici Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ priredili su mali koncert u Domu za smeštaj odraslih i starijih „Topalović“, na kojem je više od 50 korisnika uživalo i sa posebnom pažnjom pratilo muzički program malih virtuoza.

-Gostovanje učenika muzičke škole u Domu za stare je prvo takve vrste. Godinama unazad, u ovo vreme, priređivali smo male koncerte za decu u vrtiću, osnovce i srednjoškolce. Naši đaci vole da se druže i sa starijim sugrađanima i zato je organizovan večerašnji nastup pod nazivom „Muzika spaja generacije“. U ime škole uručen je poklon Partenijević Nemanji za početak jedne lepe i uspešne saradnje sa ovom ustanovom, kaže Dušan Novčić, direktor OMŠ „Konstantin Babić“.

Kladovsku muzičku školu pohađa 165 učenika na pet odseka – harmonici, klaviru, gitari, violini i trubi. Ova godina je, kako kažu, bila veoma uspešna, sa puno osvojenih nagrada. Jedno od najvećih i najznačajnijih je 31. Republičko takmičenje održano u Beogradu iz solfeđa i teorije muzike, na kojem su učenici osvojili sedam nagrada, od čega pet prvih, dve druge i jednu treću, u klasi profesora Vanje Zlatković i Danijele Pražić. Direktor OMŠ ponosan je na đake i profesore koji godinama unazad nižu zavidne uspehe, jer svojim rezultatima predstavljaju ne samo školu već i Kladovo.

Muzika spaja generacije
Muzika spaja generacije
Muzika spaja generacije
Muzika spaja generacije
Muzika spaja generacije
Muzika spaja generacije
dom_penzionera_6
dom_penzionera_5
dom_penzionera_4
dom_penzionera_3
dom_penzionera_2
dom_penzionera_1
previous arrow
next arrow
foto: OMŠ „Konstantin Babić“
Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content