ДЕЧЈА НЕДЕЉА ДО 8. ОКТОБРА, ВЕЧЕРАС КЊИЖЕВНО СТВАРАЛАШТВО ДР МИРЈАНЕ ДАНИЛОВИЋ

Дуги низ година Библиотека „Центар за културу“ Кладово обележава Дечју недељу, као највећу националну манифестацију за заштиту и промоцију дечјих права. Ове године се манифестација одржава под слоганом „Велико срце деце Србије” и траје од 2. до 8. октобра. Деца са својим васпитачицама, педагозима, учитељима организовано посећују Библиотеку и Библиобус, упознају се са начином рада библиотеке и том приликом свечано им се уручује чланска картица библиотеке.

Малишани ће данас разговарати са писцем за децу прим.др Мирјаном Даниловић, о књизи „Авантуре девојчице свемирке“. У уторак је традиционални пријем и дружење са члановима Удружења за помоћ особама са посебним потребама „Нада“ Кладово и ученицима Основне школе „12. септембар“ у Кладову, за образовање ученика са сметњама у развоју. Свечани пријем и колективни бесплатни упис у библиотеку предшколаца је у среду, а 5. октобра ђака првака. Захвалнице и награде учесницима Летњег маратона читања биће додељене у петак.

Библиобус ће у 12 приградских насеља најмлађим корисницима поделити захвалнице и награде за учешће у Летњем маратону читања и чланску картицу библиотеке за новоуписане кориснике.

Кладовској књижевној публици вечерас ће, у холу Библиотеке од 19 часова, бити представљено богато књижевно стваралаштво прим.др Мирјане Даниловић, која је у једном периоду своје лекарске каријере живела и радила у Кладову. Њена поезија и проза објављена је у бројним зборницима, часописима и монографијама. Вишеструко награђивана прим.др Мирјана Даниловић, члан је Удружења књижевника Србије, Друштва књижевника Београда и бројних књижевних клубова.

Улаз је бесплатан.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content