ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПРОФЕСОРА ТОЗЕ ДИМИТРИЈЕВИЋА

На летњој позорници Дома културе, у недељу 13. августа у 19:30 часова, биће одржана промоција књиге „Живот иза гвоздених врата“ професора српског језика и књижевности Светозара Тозе Димитријевића из Кладова.

Још за живота, започео је писање историје једне љубави или новелу о свом родном Кладову. Жеља му је била да на неки начин забележи живот у малој варошици на обали Дунава и на тај начин одужи дуг према својим ближњима, средини и бројним читаоцима.

Светозар Тоза Димитријевић радио је као учитељ у Великој и Малој Врбици и у Новом Сипу, а затим као наставник у Текији и у Кладову. Истовремено био је руководилац стручног и општег образовања у Радничком унивезитету у Кладову. Све до пензије радио је у Кладовској Гимназији и Техничкој школи као професор српскохрватског језика. Образовао је и извео на животни пут више хиљада ученика.

На промоцији ће говорити Вишеслав Живановић, Петар Тихојевић, пријатељи и ученици, док ће се за музичку пратњу побринути професор Радиша Раца Ђорђевић.

фото: Центар за културу Кладово / општина Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content