39. „ЗЛАТНА БУЋКА ЂЕРДАПА“ ОД 10. ДО 12. АВГУСТА

Туристичка организација општине Кладово, под покровитељством локалне самоуправе, од 10. до 12. августа организује традиционалну 39. „Златну бућку“ Ђердапа. Туристичка, спортска и риболовна манифестација, као и ранијих година, биће организована у Текији, рибарском месту недалеко од Кладова. Спретност у лову сома дрвеном направом „бућком“ у два такмичарска дана показаће аласи из целе Србије и за њих су, из буџета општине Кладово, обезбеђене вредне награде. За освојено прво место бућкарош ће бити награђен са 120 хиљада динара, друго 80, док ће трећепласираном припасти 50 хиљада динара. У време манифестације биће организовано такмичење у кувању рибље чорбе, дечији карневал и избор најлепше маске, као и проглашење најлепше окућнице.

У четвртак је окупљање такмичара и упознавање са пропозицијама. Риболовачка манифестација у лову сома бућком почиње у суботу у шест сати ујутру, и траје до подне. Oд 18 до 20 часова је „Кочин турнир“, а дечији карневал од 18:30 до 20:30 часова. За забаву и дружење свих такмичара и гостију ове манифестације од 21 сат побринуће се „Шоки бенд“, а од 23 до један сат иза поноћи звезда „Гранда“ Невена Стојковић.

У суботу ујутру се наставља такмичење у лову сома бућком све до 12 часова, након чега следи мерење улова, а од 17 до 19 је надметање у кувању рибље чорбе. Као и претходног дана, од 21 сат наступа „Шоки бенд“, а два сата касније концерт ће одржати Тијана Дапчевић.

фото: Туристичка организација општине Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content