„ЕТНО ФЕСТИВАЛ“ ОД ЧЕТВРТКА ДО НЕДЕЉЕ

Туристичка организација општине Кладово, под покровитељством локалне самоуправе, организује традиционални „Етно фестивал“, 17. по реду, од 20. до 23. јула у центру града.

„Етно фестивал“ је манифестација која се организује са циљем очувања и промовисања традиционалних вредности овог краја као што су народни обичаји и култура, стари занати, гастрономски специјалитети, народна ношња, ручни радови, песма и игра, али и домаћи природни производи као што су вино, ракија, пчелињи и воћни програм.

Као и ранијих година, на више од 100 типских штандова, у Улици 22. септембра, излагачи из целе Србије представиће своју етно понуду насталу у занатским радионицама-кожне, грнчарске, бомбонџијске, дрвене, плетарске и вунене производе.

Новина од ове године је да ће се богат културно-уметнички програм, предвиђен за 20:30 часова, одвијати на две бине на централном Тргу, код кружног тока, и на платоу испред Дома омладине. Песмом и игром представиће се фолклорна друштва из Неготина, Кобишнице, Књажевца, Великог Градишта, Ковачице код Младеновца, Дреновца код Параћина, Крушевца, Кладова….Сем домаћих наступиће и фолклорни ансамбли из Бугарске и Румуније. Након наступа фолклорних друштава, биће одржани и концерти естрадних уметника Ангелине, Лексингтон бенда, Дејана Петровића и Биг бенда и Жељка Васића.

Организатори манифестације очекују да ће „Етно фестивал“ ове године посетити више од 10.000 људи из свих крајева наше земље, региона и суседних држава Румуније и Бугарске. Како кажу, овогодишњи „Етно фестивал“ траје дуже и „само је први корак ка проширењу ове манифестације и обогаћивању програма“. Да је интересовање велико говори и чињеница да у приватном смештају и хотелима нема слободних места и да се тражи кревет више.

фото: Туристичка организација општине Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content