КВАЛИТЕТ ВОДЕ СА ЈАВНИХ ЧЕСМИ И ИЗВОРА

вода за пиће

Резултати најновије анализе квалитета воде за пиће са 10 јавних чесми и извора у општини Кладово, коју су обавили стручњаци Завода за јавно здравље „Тимок“ из Зајечара 20. јуна показали су која вода може да се користи за пиће, а која не, истиче Звездан Стефановић, инспектор за заштиту животне средине општине Кладово.

Вода је исправна и може се користити за пиће са: артерске чесме у центру Кладова, артерске чесме на плажи у Кладову, артерске чесме код барака у Кладову, каптираног извора „Пемци“ у Кладову и Сеоске чесме „Ла фнтна“ у Малој Врбици.

Вода је физичко-хемијски исправна, али не и микробиолошки, због повећаног садржаја стрептокока фекалног порекла, колиформних бактерија фекалног порекла и укупних колиформних бактерија и не може се користити за пиће са: каптираног извора код Лолића у МЗ Костол, каптираног извора „Марићевић“ у Кладову, каптираног извора код Војиновића у Кладову, каптираног извора-сеоске чесме испод „Чуке“ у Подвршки и чесме у насељу Рит у Кладову.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content