ПОВЕЉА „КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ“ ДОДЕЉЕНА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПРИВРЕДЕ, ПРОСВЕТЕ И КУЛТУРЕ ОПШТИНЕ КЛАДОВО

У Дому културе у Доњем Милановцу у оквиру Капетан Мишиних дана од 23. до 25. јуна одржана је свечана додела Повеља „Капетан Миша Анастасијевић“, 23. годину у континуитету, у организацији „Медиа Инвента“ из Новог Сада. Повеље се додељују најуспешнијим прегаоцима и најплоднијим ствараоцима у различитим сферама деловања у претходном периоду. Наградa која чува име великог српског привредника и задужбинара из 19. века додељена је ове године, између осталих и представницима привреде, просвете и културе из општине Кладово, Живојину Болботиновићу, власнику „Текијанка” д.о.о., Текија, Зорану Николићу, професору и директору Средње школе Кладово и Жаклини Николић, дипломираном библиотекару саветнику, директору Библиотеке „Центар за културу“ Кладово.

Присутним добитницима овог признања и гостима обратила се, у име домаћина, Светлана Лазаревска, директор Туристичке организације општине Мајданпек. У музичком делу програма учествовао је Ненад Илијић, композитор, директор Међународног фестивала за децу и младе „ТИН“ и директор Међународног фестивала гитаре „Златна нота“, свечаност је модерирао Миленовић Зоран, менаџер „Медиа Инвента“. Последњих година стручним жиријем руководи проф.др Радован Пејановић, бивши ректор Универзитета у Новом Саду, а чланови жирија су истакнути професори, доктори, економисти, друштвени и јавни радници.

Упоредо са доделом признања, сви награђени, предложени и остали „најбољи из Србије“ представљају се у Монографији „Пут ка врху“, енциклопедијском издању, српско-енглеска верзија на 800 страна. Жеља је да се кроз доделу признања, Дунавски бизнис форум, монографије “Пут ка врху” и на друге начине, подстиче оптимизам, знање, енергија и пословна визија и шири љубав, вера и нада, а све како би јачао просперитет Србије и међугранична сарадња, наводи се у саопштењу „Медиа Инвента“ и Библиотеке „Центар за културу“ Кладово.

povelja_kapetan_misa_1
povelja_kapetan_misa_2
povelja_kapetan_misa_3
povelja_kapetan_misa_4
previous arrow
next arrow
фото: Рајко Каришић, Медиа Инвент- Нови Сад
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content