DANAS JE SVETSKI DAN ZDRAVLJA

Povodom Svetskog dana zdravlja koji se obeležava 7. aprila, Crveni krst Kladovo je, u saradnji sa Srednjom školom i Zdravstvenim centrom Kladovo, organizovao edukativnu tribinu za sve učenike drugog razreda.

U humanitarnoj organizaciji ističu da je cilj tribine da se konceptu „zdravlja“ priđe sa više aspekata. Na tribini u Srednjoj školi, učestvovali su dr. Kristina Petrović, specijalista ginekologije i akušerstva, koja je učenicima približila pojam fizičkog zdravlja i značaj preventivnih pregleda, profesor fizičke kulture, Milan Tošić, govorio je o značaju sporta za zdravlje čoveka, Milan Rašević, predsednik Udruženja „Divljina“ dotakao se uticaja prirode na zdrav život, Branislava Berić, sekretar opštinskog Crvenog krsta, je učenicima približila pojam „mentalnog zdravlja“ i Aleksandra Jovanović, profesor engleskog jezika, koja je znatno doprinela u organizaciji ove tribine.

-Crveni krst, kao Nacionalno društvo, ogromnu energiju ulaže u zdravstveno-preventivne delatnosti. U drugoj polovini prošle godine, iz ove oblasti obeležili smo Svetski dan borbe protiv AIDS-a, za sve učenike srednje i osnovne škole, u kojoj je učestvovalo 24 volontera naše organizacije. Edukativno predavanje o narkomaniji, za učenike sedmog i osmog razreda osnovne škole, održali smo sa dva naša volontera, a ove godine smo obeležili i Svetski dan borbe protiv tuberkuloze u kome je učesvovalo šest naših volontera koji su prethodno edukovani iz ove oblasti, ističe Branislava Berić, sekretar Crvenog krsta opštine Kladovo.

svetski_dan_zdravlja_3
svetski_dan_zdravlja_1
svetski_dan_zdravlja_2
previous arrow
next arrow

foto: Crveni krst opštine Kladovo

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content