ДАНАС ЈЕ СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА

Поводом Светског дана здравља који се обележава 7. априла, Црвени крст Кладово је, у сарадњи са Средњом школом и Здравственим центром Кладово, организовао едукативну трибину за све ученике другог разреда.

У хуманитарној организацији истичу да је циљ трибине да се концепту „здравља“ приђе са више аспеката. На трибини у Средњој школи, учествовали су др. Кристина Петровић, специјалиста гинекологије и акушерства, која је ученицима приближила појам физичког здравља и значај превентивних прегледа, професор физичке културе, Милан Тошић, говорио је о значају спорта за здравље човека, Милан Рашевић, председник Удружења „Дивљина“ дотакао се утицаја природе на здрав живот, Бранислава Берић, секретар општинског Црвеног крста, је ученицима приближила појам „менталног здравља“ и Александра Јовановић, професор енглеског језика, која је знатно допринела у организацији ове трибине.

-Црвени крст, као Национално друштво, огромну енергију улаже у здравствено-превентивне делатности. У другој половини прошле године, из ове области обележили смо Светски дан борбе против AIDS-а, за све ученике средње и основне школе, у којој је учествовало 24 волонтера наше организације. Едукативно предавање о наркоманији, за ученике седмог и осмог разреда основне школе, одржали смо са два наша волонтера, а ове године смо обележили и Светски дан борбе против туберкулозе у коме је учесвовало шест наших волонтера који су претходно едуковани из ове области, истиче Бранислава Берић, секретар Црвеног крста општине Кладово.

svetski_dan_zdravlja_3
svetski_dan_zdravlja_1
svetski_dan_zdravlja_2
previous arrow
next arrow

фото: Црвени крст општине Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content