PROBA ELEKTRONSKOG REGISTRA POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je od četvrtka počela proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), što ujedno predstavlja novi korak u uvođenju sistema eAgrar. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Negotin, danas i za vikend, obavljaće proveru tog sistema.

Poljoprivredne savetodavne stručne službe će, po sistemu slučajnog uzorka, pozvati određeni broj poljoprivrednih proizvođača sa svoje teritorije kako bi im pomogli u ažuriranju podataka i istovremeno testirali novi sistem. Cilj probnog perioda, navodi se u saopštenju, je da se prođe kroz ceo proces i da se eventualne nepravilnosti ili poteškoće otklone na vreme i da se time osigura nesmetano i efikasno funkcionisanje eRPG-a kada bude pušten u masovnu upotrebu.

Svi poljoprivredni proizvođači moći će da se već od ponedeljka 20. marta, slobodno prijavljuju u eRPG, a ukoliko im je potrebna dodatna podrška, u svakom trenutku će moći da je potraže u najbližoj PSSS ili pozivom na broj 0800-106-107.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, još jednom, poziva one poljoprivrednike koji do sada nisu preuzeli parametre za svoj eID broj da to učine i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content