ПРОБА ЕЛЕКТРОНСКОГ РЕГИСТРА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије саопштило је да је од четвртка почела проба електронског регистра пољопривредних газдинстава (еРПГ), што уједно представља нови корак у увођењу система еАграр. Пољопривредна саветодавна и стручна служба Неготин, данас и за викенд, обављаће проверу тог система.

Пољопривредне саветодавне стручне службе ће, по систему случајног узорка, позвати одређени број пољопривредних произвођача са своје територије како би им помогли у ажурирању података и истовремено тестирали нови систем. Циљ пробног периода, наводи се у саопштењу, је да се прође кроз цео процес и да се евентуалне неправилности или потешкоће отклоне на време и да се тиме осигура несметано и ефикасно функционисање еРПГ-а када буде пуштен у масовну употребу.

Сви пољопривредни произвођачи моћи ће да се већ од понедељка 20. марта, слободно пријављују у еРПГ, а уколико им је потребна додатна подршка, у сваком тренутку ће моћи да је потраже у најближој ПССС или позивом на број 0800-106-107.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, још једном, позива оне пољопривреднике који до сада нису преузели параметре за свој еИД број да то учине и да провере и ажурирају податке о животињама у централном регистру Управе за ветерину, наводи се у саопштењу овог министарства.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content