RUKOMETAŠICE PORAŽENE NA DOMAĆEM TERENU

U Sportskoj hali „Jezero“ proteklog vikenda odigrana je utakmica 8. kola Prve rukometne lige Srbije za žene, grupa „Istok-A“, gde su se sastale domaća ekipa ŽRK „Đerdap“ iz Kladova i gostujuća RK „Zaječar 1949“ iz Zaječara. U veoma ravnopravnoj i na trenutke neizvesnoj utakmici bolje se snašla ekipa iz Zaječara, koja je došla do vrednih bodova.

Posle prvog poluvremena gost je vodio 13:10. U drugom poluvremenu su gošće vodile i sa šest golova razlike, da bi na kraju rezultat glasio 25:22 za ekipu iz Zaječara.

Kod domaćina su najefikasnije bile kapiten Jana Dimitrijević sa 11 postignutih golova, i Marija Ranisavljević sa šest pogodaka. Kod gošći osam golova postigla je Katarina Stevanović, a sedam Bogdana Simonović, koja je proglašena za najbolju igračicu utakmice.

Sudijski par iz Niša odnosno Niške Banje Veljković-Barbulović je veoma sigurno vodio utakmicu, koju je pratilo oko 50 gledalaca.

Posle ovog kola ŽRK „Đerdap“ je ostao na sedmom mestu, sa osvojena tri boda, dok je ekipa iz Zaječara i dalje lider prvenstva sa osam pobeda iz isto toliko odigranih utakmica, pa su tako i dalje najozbiljniji kandidat za prelazak na jesen u Super B rukometnu ligu za žene.

foto: ŽRK „Đerdap“ Kladovo

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content