PREDSTAVLJANJE TURISTIČKE PONUDE DONJEG PODUNAVLJA

Međunarodni sajam turizma, 44. po redu, danas će svečano biti otvoren u Beogradu. Turistička organizacija opštine Kladovo nastupa sa kolegama iz drugih turističkih organizacija koje zajedno predstavljaju regiju Donje Podunavlje-Golubac, Golubačka tvrđava, Majdanpek, Nacionalni park „Đerdap“, Lepenski vir, Kladovo i Negotin. Turistički raj Istočne Srbije, na ovogodišnjem sajmu, moći će da se vidi na prostranijem i bogatijem štandu u Hali 4, do 26. februara.

Aleksandra Vasiljević, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Kladovo, ističe da su svi zajedno učestvovali u pripremi, organizaciji i idejama za sajam kako bi se što bolje predstavili potencijali i lepote Donjeg Podunavlja. Na samom štandu emitovaće se promo filmovi na video bimu, a za posetioce i potencijalne turiste biće organizovana nagradna igra sa vaučerima koji obezbeđuju noćenja, obroke u lokalnim restoranima i obilaske raznih lokaliteta uz stručnu pratnju vodiča u trajanju od tri do pet dana. Cilj je da se produži boravak turista u ovom delu Srbije, ali i da se upotpuni njihov odmor.

-Vaučeri dodatno motivišu turiste da posete i dožive sve lepote Donjeg Podunavlja, a ujedno učvršćuju saradnju između opština koje čine ovaj region. Dugogodišnji zajednički nastup Donjeg Podunavlja na Sajmu turizma je samo jedan od pokazatelja dobre saradnje. Iz godine u godinu dopunjujemo naše sadržaje i turističku ponudu. Kladovo će se predstaviti promotivnim spotom sa prirodnim i antropogenim lokalitetima, reklamnim materijalom, a pripremili smo i novu brošuru sa smeštajnim kapacitetima zato što su statistički pokazatelji dokaz da broj ležajeva, a samim tim, i broj noćenja raste. Valja napomenuti da je lane u opštini Kladovo bilo 40.000 dolazaka i 102.000 noćenja, od čega je 80.000 domaćih turista zahvaljujući velikim delom vaučerima koje obezbeđuje Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije, napominje v.d. direktor TO Kladovo.

Nakon beogradskog nastupa, Turističku organizaciju opštine Kladovo očekuje priprema za jedan od najvećih i najznačajnijih turističkih sajmova „ITB Berlin 2023“, koji će se održati od sedmog do devetog marta.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content