ПРЕДСТАВЉАЊЕ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ ДОЊЕГ ПОДУНАВЉА

Међународни сајам туризма, 44. по реду, данас ће свечано бити отворен у Београду. Туристичка организација општине Кладово наступа са колегама из других туристичких организација које заједно представљају регију Доње Подунавље-Голубац, Голубачка тврђава, Мајданпек, Национални парк „Ђердап“, Лепенски вир, Кладово и Неготин. Туристички рај Источне Србије, на овогодишњем сајму, моћи ће да се види на пространијем и богатијем штанду у Хали 4, до 26. фебруара.

Александра Васиљевић, в.д. директора Туристичке организације општине Кладово, истиче да су сви заједно учествовали у припреми, организацији и идејама за сајам како би се што боље представили потенцијали и лепоте Доњег Подунавља. На самом штанду емитоваће се промо филмови на видео биму, а за посетиоце и потенцијалне туристе биће организована наградна игра са ваучерима који обезбеђују ноћења, оброке у локалним ресторанима и обиласке разних локалитета уз стручну пратњу водича у трајању од три до пет дана. Циљ је да се продужи боравак туриста у овом делу Србије, али и да се употпуни њихов одмор.

-Ваучери додатно мотивишу туристе да посете и доживе све лепоте Доњег Подунавља, а уједно учвршћују сарадњу између општина које чине овај регион. Дугогодишњи заједнички наступ Доњег Подунавља на Сајму туризма је само један од показатеља добре сарадње. Из године у годину допуњујемо наше садржаје и туристичку понуду. Кладово ће се представити промотивним спотом са природним и антропогеним локалитетима, рекламним материјалом, а припремили смо и нову брошуру са смештајним капацитетима зато што су статистички показатељи доказ да број лежајева, а самим тим, и број ноћења расте. Ваља напоменути да је лане у општини Кладово било 40.000 долазака и 102.000 ноћења, од чега је 80.000 домаћих туриста захваљујући великим делом ваучерима које обезбеђује Министарство туризма и омладине Републике Србије, напомиње в.д. директор ТО Кладово.

Након београдског наступа, Туристичку организацију општине Кладово очекује припрема за један од највећих и најзначајнијих туристичких сајмова „ИТБ Берлин 2023“, који ће се одржати од седмог до деветог марта.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content