ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА И ПОЕЗИЈЕ

фото: Ирена Марић

Вече поезије и писане речи „Враћамо се себи“, у организацији Књижевног круга Кладово и Библиотеке „Центар за културу“, биће одржано сутра у 19 часова, у галеријском холу Библиотеке. На програму је промоција часописа „Кључ Истока“ и представљање књиге поезије „Срце, од Дунава исткано“, ауторке Јелене Недељковић из Кладова.

Дипломирани економиста, Јелена Недељковић, запослена у Општинској управи Кладово, пише поезију, кратку прозу, критичке осврте и есеје о књижевним делима савремених домаћих аутора. Недавно је објавила прву збирку поезије „Срце, од Дунава исткано“ у издању Нишког Културног Центра, у оквиру едиције трагачи коју урећује познати књижевник и добитник НИН-ове награде Зоран Ћирић.

Песме, кратку прозу и есеје објављивала је, поред домаћих и у антологијама књижевних удружења у региону. До недавно је била уредник и аутор неколико рубрика, фељтона и рубрике „реч књижевника“ која је прерасла у низ интервјуа са најугледнијим књижевницима, спортистима, личностима из црквеног и јавног живота на два портала.

Добитница је неколико књижевних награда, од којих се издвајају „Мирко Петковић“, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ из Неготина, „Браћа Настасијевић“, Библиотеке из Горњег Милановца и трећа награда на конкурсу посвећеном Раду Драинцу, Библиотеке из Блаца, за књижевне осврте.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content