СУТРА ЈЕ САВИНДАН-ШКОЛСКА СЛАВА

Свети Сава

Ученици и наставници Основне школе „Вук Караџић“, у петак 27. јануара, обележавају школску славу Савиндан као радни, ненаставни дан. Велики је празник за школе и српски народ, јер славећи Савиндан чувамо сећање на првог српског архиепископа и просветитеља Светог Саву.

„Осам векова касније, имамо задатак да симбол Светосавља и љубав према знању, преносимо на ученике и да, обављајући племенити позив просветара, поштујемо вредности које је утемељио родоначелник српске духовности и културе“, истиче Гордана Јовановић, директорка ове образовне установе.

Свечана литургија одржаће се у 7:30 часова, у цркви „Свети Ђорђе“ у Кладову. Након литургије, вероучитељи ће са ученицима који похађају часове верске наставе, у цркви, извести пригодан програм.

Свечано резање колача и додела награда поводом расписаног ликовног и литерарног конкурса на тему „Светосавље“ биће уприличена у самој школи у 11 часова. Резању колача присуствоваће овогодишњи домаћин славе из редова наставника, Дејан Радуловић и будући домаћин из редова родитеља, Моника Настић, запослени и сви награђени ученици на поменутим конкурсима као и ђаци који су учествовали на Светосавском квизу.

Светосавска приредба, у организацији ОШ „Вук Караџић“, ОМШ „Константин Бабић“ и КУД „Полет“, одржаће се у Дому културе, са почетком у 17 часова.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content