ПОМОЋ ПРИ РЕГИСТРАЦИЈИ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОЂАЧА НА Е-УПРАВУ

фото: општина Кладово

Пољопривредна саветодавна и стручна служба Неготин, у сарадњи са локалном самоуправом, помаже пољопривредним произвођачима и осталим заинтересованим грађанима при неопходној електронској регистрацији путем портала Е-управе. Сваког дана, до петка 27. јануара, од 9 до 14 часова, у згради некадашњег „Радио Ђердапа“, Саве Ковачевића 1, први спрат, пружаће бесплатну помоћ при регистрацији на портал. Нови пољопривредни информациони систем еАграр, који би требало да заживи од наредног месеца, а у оквиру је Е-управе, уводи се ради модернизације и убрзања процеса уписа и промене података у Регистру пољопривредних газдинстава (РПГ) као и бржег одобравања подстицаја и исплата у истој години.

Дипломирани пољопривредни инжењер Владица Стефановић, из Пољопривредне саветодавне и стручне службе Неготин, истиче да је одзив грађана добар, и до данас је регистровано више од 300 људи на портал Е-управе у Борском округу.

фото: општина Кладово

Регистрација је обавезна за пољопривреднике који желе да користе подстицаје у пољопривреди у наредном периоду. Да би се неко регистровао потребно је да понесе личну карту или пасош, да поседује мејл адресу, паметни телефон (Андроид или Ајфон) или квалификовани електронски сертификат. Носиоц газдинства мора да дође лично, а уколико не поседује паметни телефон, може да дође са чланом газдинства који има овакав телефон, наводе у Пољопривредној саветодавној и стручној служби Неготин.

фото: општина Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content