СИНОЋНИ КОНЦЕРТ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ

фото: општина Кладово

У концертној сали Библиотеке „Центар за културу“ Кладово, синоћ је одржан традиционални новогодишњи концерт ученика Основне музичке школе „Константин Бабић“. Својим гласовним талентима и извођењем на музичким инструментима, ученици су повели публику на музичко путовање кроз Србију, Русију, Шпанију, Калифорнију….. Наступио је хор музичке школе, ученици самостално као дуо или трио на разним музичким инструментима и етно група „Гривна“.

Професор Душан Новчић, директор ОМШ „Константин Бабић“, презадовољан је постигнутим резултатима ученика, наставника и професора, у овој години, и додаје да је уложен велики рад па резултати нису изостали, јер су са бројних такмичења донели мноштво освојених награда. „Деца се труде, имају такмичарског духа и свака освојена награда је за њих подстрек да још више вредно раде и постижу све боље резултате. За наредну годину у плану су Интернационална такмичења у земљи и иностранству, Републичка такмичења и фестивали, интернационални концерти и сарадња са Румунијом“, поносно истиче директор ове школе.

koncert_5
koncert_4
koncert_3
koncert_2
koncert_1
previous arrow
next arrow
фото: општина Кладово

Стефан Бирић, ученик клавира шестог завршног разреда ОМШ „Константин Бабић“, у класи професора Златка Маличког, напомиње да је свирање за њега уживање и да ће музичко образовање наставити. Освајач је бројних награда а, у разговору са нама, издвојио је само неке као што су-прва награда на Фестивалу музичких и балетских школа Србије, прва награда на такмичењу из клавира у Београду, друга награда на међународном он-лајн такмичењу Сергеј Рахмањинов. Синоћ је наступио самостално и као дуо са својим другом Николом Гинићем.

Деца, родитељи и професори поносни су на синоћно представљање кладовској публици. Наставник клавира Златко Малички, каже да је програм концерта састављен од новог и класичног репертоара, од светски познатих новогодишњих и Божићних до класике. „Имамо врхунске ученике, одличну сарадњу са школом, родитељима, општином и библиотеком. Ова година била нам је веома успешна и желимо да у наредној будемо још бољи“, закључио је Малички.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content