ДАН ВОЛОНТЕРА И ЊИХОВА ХУМАНОСТ, ДОБРОТА И ЉУБАЗНОСТ

фото: Црвени крст Кладово

Поводом Међународног дана волонтера, општински Црвени крст организовао је дружење са волонтерима и том приликом уручио симболичне поклоне мајице и беџеве. Слоганом овогодишњег Дана волонтера „Буди хуман-снага човечности, моћ доброте“, наглашавају да је хуманост једна од најистакнутијих особина волонтера у Црвеном крсту Србије.

Управо волонтери омогућавају да они који имају отежане животне околности постану равноправни чланови друштва, а кроз своје ангажовање штите рањиве и угрожене групе од економске, друштвене и политичке маргинализације. Волонтери су незаменљив ресурс сваког друштва и њихов учинак је вишеструк. Волонтирање, осим што решава проблеме угрожених категорија становништва, обогаћује и оснажује и личност оних који волонтирају, повећава им самопоуздање, сузбија депресију и осећања досаде, помаже да остану физички здрави. Кроз волонтирање, појединац се, као део групе волонтера учи и тимском раду, толеранцији, уважавању туђег мишљења и изграђује снажан осећај солидарности. Доброта, хуманост и љубазност препознатљиви су у свим ангажовањима волонтера, истичу у општинском Црвеном крсту.

фото: Црвени крст Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content