ДОКУМЕНТАРНА ИЗЛОЖБА „AРХИТЕКТУРА У САЛЦБУРГУ“

фото: Библиотека „Центар за културу“ Кладово

У галеријском холу библиотеке до 20. новембра, посетиоци ће моћи да посете документарну изложбу „Архитектура у Салцбургу“, организовану у сарадњи са Аустријским културним форумом из Београда и Библиотеке „Центар за културу“ Кладово.

Посетиоци изложбе упознаће се са историјом настанка аутентичних архитектонских целина у граду који вековима исписује значајне странице културне историје Аустрије, Европе и света. Салцбург је, до првих година 19. века, био у посебној политичкој позицији као самостална архиепископија, знатно већа од данашње истоимене савезне покрајине у Аустрији. Инвеститори архитектонских здања у престоници, али и у овој црквеној држави, вековима су били надбискупи са епитетом владара чији је узор био Рим. Они су ангажовали италијанске неимаре и на тај начин су допринели да се Салцбург развије у изузетан барокни град, истичу у „Центру за културу“.

На 17 панела постављених у галеријском холу библиотеке посетиоци ће видети најзначајнија архитектонска решења у Салцбургу и околини, а уз пратећи текст сазнаће детаље о идејној позадини и историјском контексту у коме су настајала.

Радно време галерије је сваког радног дана од седам до 20 часова.

фото: Библиотека „Центар за културу“ Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content