ЈЕСЕЊИ ВАШАР

Традиционални јесењи вашар у Кладову одржава се данас, 31. октобра, на Светог Луку. Јавно предузеће „Комуналац“ обезбедио је за бројне закупце тезги на платоу вашаришта воду и струју, а побринуће се и за комунални ред.

Припреме за овогодишњи вашар кренуле су у недељу монтирањем тезги и штандова. Вашар је прилика да се обнови зимска гардероба, а на више од 60 тезги, наћи ће се разна индустријска роба-јакне, мајице, тренерке и обућа за млађе и старије. Деца ће на вашару изабрати неку играчку, риболовци ће докупити „ситницу“ неопходног прибора, љубитељи аутомобила пазариће нове пресвлаке за своје четвороточкаше, а домаћице завесе, стазе, тепихе, део собног или кухињског намештаја, док ће други одабрати нешто из лепезе бетонских производа. За оне са плићим џепом бувљак половне робе нуди све „од игле до локомотиве“.

На сваком вашару, па тако и на овом, посетиоци ће поред напитака моћи да одаберу нешто од слатког и сланог програма-мекике, лицидерска срца, колаче, шећерну вуну, бомбоне, лизалице па све до гирица, роштиља у лепињи, прасећег и јагњећег печења у башти кафане. Годинама уназад на јесењем вашару пазари се воће и поврће, поготову купус у већим количинама. Не кажу без везе да „на вашару нема чега нема“.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content