У ОПШТИНИ КЛАДОВО ПОПИСАНО 15.933 ГРАЂАНА И 9.048 СТАНОВА

У скупштинској сали данас је одржан састанак са општинским координатором за Попис становништва, домаћинстава и станова, замеником председника Пописне комисије, инструкторима и пописивачима где је направљен „пресек“ овогодишњег пописа, а било је речи и о проблемима са којима се пописивачи сусрећу на терену. Све у свему, попис се одвија у најбољем реду и, до сада, је пописано 15.933 грађана, и 9.048 станова.

„Осам инструктора је фино организовано, помажу пописивачима који су професионално обучени, а њих је 55. Замолила бих грађане да припреме матичне бројеве јер се пописивачи тада неће дуго задржавати код њих. За попис је припремљено 69 питања, али не одговарају сви на иста, рецимо пензионери одговарају на 45 питања. Знамо да су бројни грађани на привременом раду у иностранству, Кладово је специфично по том питању, па се надам да ће комшије изађи у сусрет и дати потребне податке. Сваки пописивач има легитимацију са фотографијом и овлашћење, па молим грађане, још једном, да припреме матичне бројеве како би пописивачи што пре обавили посао“, каже Слађана Живковић, општински координатор задужен за Попис становништва, домаћинстава и станова у општини Кладово.

Пописивачи су рекли да нема неких већих проблема на терену, а ако и има решавају их у ходу. Према проценту пописаних, како се чуло на састанку, добро обављају посао. Једини проблем су „празне куће“, због људи који су у иностранству. У кладовским насељима, за дан, попишу 10 домаћинстава са по два до три члана. Знају да оду и по позиву код домаћина и обаве попис јер сутра морају на пут. Тако је у Љубичевцу, Велесници, Реци….Проблем представљају неприступачни и удаљени терени као што су Бељан, Алун, Понор, где су куће смештене по брдима па није лако до њих стићи.

Душан Белић, заменик председника Пописне комисије, истиче да попис траје до 31. октобра, и сигуран је да ће пописивачи обавити посао. Иако понекад имају препреке на терену, задовољан је процентом пописаних. Једини већи проблем је одбијање појединих становника да се попишу под изговором да их то не занима. Грађани су у обавези да дају исправне податке и да се попишу, у супротном Пописна комисија ће морати да примени крајњу меру а то је прекршајна пријава за коју је прописана казна од 20.000 до 50.000 динара, нагласио је заменик председника Пописне комисије.

popisivaci_1
popisivaci_3
popisivaci_2
previous arrow
next arrow
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content