УЧЕНИЦА ИЗ ПОДВРШКЕ ДОБИТНИЦА ЈЕДНОКРАТНЕ СТИПЕНДИЈЕ

Софија Чуперкић, ученица осмог разреда ОШ „Љубица Јовановић Радосављевић“ из Подвршке, једна је од 20 добитница из Србије за једнократну стипендију, у износу од 25.000 динара, коју додељује Алтернативни центар за девојке из Крушевца, реализaтор кампање „Подржи Супер девојчице“.

О вредној ученици коју интересује биологија писали смо летос, била je полазник Летње научне школе у Петници. За овај конкурс Софија се пријавила на иницијативу Драгане Думитрашковић, директорке осмогодишње школе у Подвршки и Магдалене Точаковић, разредног старешине.

У Алтернативном центру за девојке верују да свака девојчица поседује Супер моћи које могу да промене свет на боље. Због тога је овај центар, за девојчице од осам до 14 година, које верују да имају неки дар из области науке, уметности или спорта и желе да ту своју Супер моћ негују и развију, желео да допринесе једнократном стипендијом како би оне наставиле са развојем својих талената и вештина. Кампања је покренута поводом Међународног дана девојчица како би се подигла свест о правима девојчица и њиховом осетљивом положају, наводе у Алтернативном центру за девојке.

Међународни дан девојчица први пут је обележен 11.10.1012. године од стране Уједињених Нација са идејом да се утиче на повећање свести о многим проблемима и неједнакостима са којима се суочавају девојчице широм света.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content