Позив за Први састанак Партнерског форума за израду Плана развоја општине Кладово

Општина Кладово

Општина Кладово је Одлуком бр.020-24/2021-I од 17.12.2021.године приступила изради Плана развоја за период 7 година.

Израда Плана развоја се спроводи у оквиру Пројекта немачко-српске развојне сарадње „Подршка реформи јавне управе у процесу приступања Европској унији“ (PAR2EU), који спроводе Немачка организација за међународну сарадњу (GIZ), Национална алијанса за локални економски развој (NALED) и Балкански центар за регулаторну реформу (BCRR) у сарадњу са Републичким секретеријатом за јавне политике (РСЈП).Овај процес ће у Кладову водити Координациони тим, састављен од представника локалне самоуправе, али ће током процеса значајну улогу имати и остали значајни учесници из наше средине, окупљени у Партнерски форум.

Партнерски форум је, као пример добре праксе широког укључивања заинтересованих страна у процес планирања и добар инструмент за консултације и стварање партнерства, замишљен да буде консултативно тело за потребе припреме и праћења спровођења дугорочних планских докумената, као што је План развоја јединица локалних самоуправа. Ово тело пружа могућност окупљања и укључивања представника локалне заједнице, приватног и цивилног сектора у рад Тематских радних група. Партнерски форум, овако замишљен, има значајну улогу у спровођењу процеса консултација током израде Плана развоја, али и касније у спровођењу.

Први састанак Партнерског форума је заказан за 21.oктобар 2022.године, са почетком у 11:00 часова у Скупштинској сали, ул.Краља Александра 35, Кладово.

Позив за учешће је упућен на више од 100 адреса. Након првог састанка Партнерског форума, локална самоуправа ће приступити изради Плана развоја кроз рад Тематских радних група.

Координациони тим за израду плана развоја општине Кладово

Израда Плана развоја општине Кладово финансира се из средстава Немачко – српске развојне сарадње у оквиру пројекта „Подршка реформи јавне управе у процесу приступања Европској унији“ који спроводи GIZ. Пружање подршке при изради Плана развоја реализују Национална алијанса за локални економски развој и Балкански центар за регулаторну реформу, у сарадњи са Републичким секретаријатом за јавне политике.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content